035 531 18 87 info@dehilt.nl

Home > Nieuws > Hollandse middag

Hollandse middag

Hollandse middag

Zondag 26 maart hollandse middag in de hilt het ruime sop en de gooische blaerders "Garantie voor een gezellige middag" Bent u "in" voor kwalitatieve uitstekende gezelligheid waarvan u na afloop voldaan weer naar huis zult gaan... kom dan zondagmiddag 26 maart naar De Hilt!!

Het Ruime Sop is een Shantykoor. Shanty-liederen betekent ook liedjes die met de zee te maken hebben en die zijn er heel wat, veel bekende en soms ook wat minder bekende.

Het Zeemans-koor hoort tot de betere koren in Nederland en wint regelmatig eerste prijzen op belangrijke festivals. Die prijzen worden volgens juries gewonnen om de spontane manier van optreden, de kwaliteit van de soms 4-stemmige zang en vooral de interactie met het publiek dat nooit stil kan blijven zitten maar absoluut let maar op nu ook weer weer opgenomen gaat worden in de aanstekelijke shows. Het koor bestaat uit 60 zangers en muzikanten en treedt een 50-60 keer per jaar op door heel het land. Zingen en musiceren is voor de mannen "een manier van leven" geworden en het plezier spat er van af!!

Het smartlappenkoor "de Blaerders" heten voortaan de "Gooische Blaerders".

Deze naamsverandering ontstond vanwege het gaan zingen van meer levensliederen en niet alleen maar smartlappen. Sinds een jaar of 2 zingen we nu 2 of 3 stemmig en hoewel het in het begin ernstig wennen was, is iedereen nu heel erg tevreden over het resultaat.

We hebben nog steeds onze "blije" dirigent, onze vrolijke kleuren en ons aanstekelijke enthousiasme.....want wat zeker gebleven is...is dat iedereen vooral uit volle borst mag meezingen!

Kom 26 maart gezellig naar de hollandse middag in de hilt om het mee te maken!