035 531 18 87 info@dehilt.nl

Home > Activiteitenladder

Activiteitenladder

Februari
18
Activiteiten voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie zijn er weer veel leuke activiteiten te doen in De Hilt. Maandagochtend de traditionele kinderbingo, dinsdagochtend knutselen, woensdagmiddag een badminton clinic, donderdagochtend weer scheuren en vliegen met rc auto’s, vliegtuigjes en helicopters, donderdagmiddag lekker bewegen met de buurtsportcoaches en vrijdagochtend weer gezellig knutselen.

Alle activiteiten

21
Rondje Cultuur

Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur

Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje Cultuur, op donderdag 21 februari. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.  

Improvisatietoneel met Deo et Arti
De toneelvereniging Deo et Arti, opgericht in 1945 en inmiddels ruim 70 leden groot, laat u tijdens het Rondje Cultuur kennismaken met “Improvisatietoneel”.

Onder leiding van Marcoen Hopstaken worden steeds twee ervaren spelers van Deo et Arti in verrassende en uitdagende settings gebracht waarmee ze geheel naar eigen improvisatie een draai aan het verhaal kunnen geven. Dit levert vaak hilarische stukjes toneel op. Improvisatietoneel is een toneelvorm die veel concentratie vraagt van de spelers en tevens een sterk beroep doet op het acteertalent en het inlevingsvermogen. In november 2018 heeft Deo et Arti deze toneelvorm succesvol op de planken van het theater De Hasselbak gebracht. Tijdens het komend Rondje Cultuur biedt Deo et Arti de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om hier (nogmaals) van te genieten.

Waarom is uw stem belangrijk voor Provinciale Staten?  
Wist u dat de Provincie invloed heeft op fietsverbindingen, openbaar vervoer, ruimte voor de natuur, energietransitie, wonen en werkgelegenheid? Allemaal zaken die ook in Eemnes en omgeving van groot belang zijn. Juist voor kleinere gemeenten kan een bijdrage aan belangrijke zaken vanuit de Provincie heel belangrijk zijn om zaken voor elkaar te krijgen. Graag komt Eemnesser kandidaat statenlid Wilma de Boer uitleggen waarom het belangrijk is om te stemmen op 20 maart.

“De Provincie staat vaak ver van de mensen af. Daar ga ik verandering in brengen!”, aldus Wilma de Boer. “Het wordt geen campagnepraatje voor mijn eigen partij, maar ik zal op interactieve wijze laten zien dat de Provincie wel degelijk invloed heeft op het leven vlakbij!”

Piano met Jasper Bon
Het derde optreden van deze avond is van Jasper Bon, een veelzijdige muzikant /componist met een eigen lespraktijk in het Gooi. Sinds 2004 speelt hij in het Stravinsky Pianokwartet, dat zich concentreert op bewerkingen van orkestwerken van stravinsky voor 4 en 5 piano’s; en sinds 6 jaar organiseert hij een klassieke serie in het gemeentehuis van Eemnes. Sedert enkele jaren legt hij zich toe op componeren. Van zijn hand verschenen onlangs: een pianoconcert, fagotconcert ,een fluitconcert en nu is hij bezig aan een 2e pianoconcert en een klarinetconcert. Zijn solorepertoire bestrijkt alle stijlperiodes, met nadruk op onbekende meesterwerken uit de 20e eeuw…. kortom, iedere muziekliefhebber mag dit niet missen!

Wij hopen u allen op donderdag 21 februari te ontmoeten in de Hilt.

24
Meezingmiddag met het Ruime Sop en de Blaerders

Lekker weer een middag uit volle borst meezingen!  Twee koren die plezier in het zingen van het Hollandse lied hebben verzorgen een gezellige middag. Het enthousiasme van de koren werkt zo aanstekelijk op het publiek, waardoor het uit volle borst meezingen vrijwel vanzelf gaat. Heerlijke smartlappen en levensliederen vol weemoed van het Smartlappenkoor “De Blaerders” uit Blaricum. Lekker meedeinen op de zeemansliederen van het Bussumse shantykoor “Het Ruime Sop”. Dus u begrijpt wel dat het een gezellige middag wordt met voor een ieder wat wils. Neem vrienden, kennissen en familie gerust mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Aanvang 14.00 uur. Entree: € 5,00. Kaarten nu te koop in De Hilt of op 24 februari aan de deur.

Maart
5
Senioren bingo

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een gezellige senioren bingo in de Theaterzaal van De Hilt. Altijd weer spannend en er zijn leuke prijzen te winnen. Iedereen vanaf 50 jaar is welkom! Deelname bedraagt € 3,00.