035 531 18 87 info@dehilt.nl

Home > Activiteitenladder

Activiteitenladder

September
20
Rondje Cultuur

Rondje Cultuur gaat weer van start!

De aftrap van Rondje Cultuur seizoen 2018-2019 vindt plaats met de eerste editie op donderdag 20 september aanstaande. Ook dit jaar hopen we u weer te mogen verwelkomen en u te verrassen met een groot gevarieerd aanbod van al het moois dat Eemnes en omgeving te bieden heeft. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.  

PAXkinderhulp 
Waarom worden kinderen uit Armenië uitgenodigd voor een vakantie hier in Nederland?  Hoe wordt dat bekostigd? Wat ervaren gastgezinnen? Op deze vragen en anderen wordt antwoord gegeven op deze avond van Rondje Cultuur. In de presentatie laten we zien hoe de situatie voor kinderen in Armenië is, hoe deze kinderen de vakantie in Nederland ervaren en wat het voor gevolgen heeft. De werkgroep PAXkinderhulp Eemnes is een onderdeel van een landelijke organisatie. Misschien bent u ook wel benieuwd naar wat er op landelijk gebied ondernomen wordt? Kom dan zeker luisteren op 20 september waar dit alles aan bod komt.

Een muzikale bron van energie  
Na jarenlange succesvolle optredens in verzorgings- /bejaardenhuizen, op bedrijfsfeesten en bruiloften is Rondje Cultuur nu de gelukkige om Duo De Bolero’s te mogen verwelkom! Kom genieten van Karin Pels (zangeres, danseres, actrice) en Frank Muyser (zanger, gitarist) en hun herkenbare meezingers.

Kunst is een medicijn met prettige bijwerkingen
Willem van Spronsen zal tijdens het eerste Rondje Cultuur van dit seizoen vertellen over zijn vriendschap met Marten Toonder en over zijn en over zijn succesvolle tentoonstelling in mei 2018 in Malta, waar tijdens de opening de gehele collectie verkocht werd aan een internationaal bedrijf. Willem exposeerde o.a.  in het Gemeentemuseum in Den Haag, de Hermitage in Amsterdam en in Beijing,  China. Tijdens de lezing zullen enkele werken te zien zijn in de Hilt.

28
Sport- en vrijwilligersavond

Ieder jaar organiseert het comité Eemnesser Koeien Trofee in samenwerking met het gemeentebestuur de Sport- en Vrijwilligersavond. Tijdens deze avond, die dit jaar gehouden wordt op vrijdag 28 september worden sporters en vrijwilligers in de schijnwerpers gezet voor hun bijzondere prestatie of maatschappelijke bijdrage. U bent van harte welkom op deze avond.
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Oktober
2
Bingo 50+

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een gezellige 50+bingo in de Theaterzaal van De Hilt. Altijd weer spannend en er zijn leuke prijzen te winnen. Dinsdag 2 oktober bent u van harte welkom.

Deelname bedraagt € 3,00.

6
Cabaret: Middelbare Meiden

Effe Lekker Emmeren

Effe Lekker Emmeren met de Middelbare Meiden over van alles en nog wat, over hun  Bucket list, over die van de gasten, over de zin en onzin van schijnbaar onhaalbare plannen, wensen, dromen … 

Maar ook Effe Lekker Emmeren over onze lichamelijke gemakken … en … ongemakken, over de grappige, serieuze, confronterende en relativerende besognes van alledag, in ons eigen kleine wereldje en een beetje grotere wereld om ons heen.

Kortom: Gewoon een lekker avondje muzikaal, vrolijk, energiek, fris, lief, scherp en vooral herkenbaar emmeren met Middelbare Meiden en Mannen onder elkaar.

Doelgroep 35+, zowel vrouwen als mannen en … iedereen !

Aanvang: 20.30 uur
Tickets: € 14,00

Tickets reserveren
 

Over Middelbare Meiden

De cabaretières Annemarie Henselmans en Hanny Kroeze en de musici Rob Roeleveld en Rob Hogenkamp (tevens verantwoordelijk voor de composities en liedteksten) vormen samen al zo’n dikke 12 jaar ‘de Middelbare Meiden’ na een eerdere jarenlange samenwerking in theater-restaurant ‘de Suikerhof’ in Amsterdam. Ze hebben hun sporen in de theaterwereld eerder al wel enigszins verdiend met een Pall Mall Exportprijs (Annemarie), een Louis Davids-prijs en een Edison (Rob Roeleveld met Wim Hogenkamp) en vervolgens als Middelbare Meiden met jaar na jaar volle zalen en enthousiaste publieksreacties.

Zij staan garant voor een enthousiaste voorstelling met een hoog niveau aan tekst, muziek en spel in een vorm die doet denken aan het ensemblecabaret van de jaren ’70 en spreekt in het bijzonder de vrouwelijke én mannelijke 35 plus cabaretliefhebbers aan.

20
Herfstvakantie

Tijdens de Herfstvakantie zijn er weer vele leuke activiteiten voor de kinderen uit Eemnes.

Aan het programma wordt nog gewerkt. Binnenkort volgt meer informatie!

November
11
Jubileumconcert De Weidevogels

De bekende Eemnesser troubadour Leon Lutterman dirigeert al jaren met veel enthousiasme het koor “de Weidevogels”.

Ter gelegenheid van zijn 12 ½ jubileum als dirigent van “de Weidevogels” is er op 11 november 2018 een jubileumconcert in De Hilt.

Aanvang: 14.00 uur. Tevens viert Leon dan zijn 25 jarig jubileum als Troubadour.

Naast de Weidevogels treedt op het Shantykoor “De Driemasters” en een aantal troubadours. Het belooft een spetterende middag te worden. Meezingen mag.

Kaarten á €1,= zijn verkrijgbaar bij  T.Koopman, Ploeglaan 92 te Eemnes op maandag, woensdag en donderdag tussen 12 en 16 uur. Telnr.: 035 6423453