035 531 18 87 info@dehilt.nl

Home > Activiteitenladder

Activiteitenladder

April
18
Rondje Cultuur

'Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 18 april weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De Hilt.  De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend en de avond start, zoals altijd,  om 20.00 uur stipt. Kom op tijd, zodat u zeker een plaats heeft in de zaal en de toegang is gratis!

MARLOES EERDEN
Beeldhouwster Marloes Eerden (www.docart.nl) volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Amersfoort. Reizen vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar, omdat de symbolentaal van de oorspronkelijke beschavingen haar fascineert. Voor haar beelden gebruikt zij vaak een combinatie van brons en steen als materiaal. Naast vrij werk vervaardigt Marloes beelden in opdracht. Zo ontwierp zij jarenlang de kunst- en cultuurprijs voor jongeren: de Zilveren Kei. Later de Woman in Science Award voor de beste wetenschapper van Europa. Zij exposeerde in ruim 80 galeries, kunstuitleencentra, beurzen, etc.. In het jaar 2018 heeft zij het Monument in Hilversum vervaardigd, op de Verdilaan. Een bijzonder monument, ter herinnering aan de weggevoerde en later vermoorde Joodse kinderen en personeel van de Rudelsheimstichting in Hilversum.

MATTHEUS  PASSION
Muziekdocente Lies Tingen  uit Eemnes (geb. 1933) neemt u mee naar de muziek van Bach’s Mattheus Passion.  Er wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis, de gelaagdheid van het stuk,  de structuur, opbouw  en de uitvoeringspraktijk. Lies  was verbonden aan de Muziekschool in Bussum en had jarenlang een privé lespraktijk piano en blokfluit in Eemnes. Ze heeft een paar honderd kinderen en volwassenen les gegeven. Regelmatig ontmoet zij nog “oude” bekenden. Sinds een jaar of zes organiseert zij maandelijks een muziekmiddag bij haar thuis. Uit haar klassieke CD-collectie stelt zij een programma samen, waar een clubje muziekliefhebbers met veel plezier naar luistert. 

HET EEMNESSER VRIJHEIDSMONUMENT
Jan Out, oprichter van de 40-jarige jubilerende Historisch Kring Eemnes en voorzitter van de vereniging Vrijheidsmonument, zal een en ander vertellen over het ontstaan en de onthulling hiervan. Dit “oorlogsmonument” is  opgericht om de geallieerde militairen uit de Tweede Wereldoorlog, die in de gemeente Eemnes zijn omgekomen te gedenken. Op 2 mei 1987 is het monument onthuld door ZKH Prins Bernhard in het bijzijn van vertegenwoordigers uit Engeland, Canada, de VS en Australië. Bijzonder is ook dat het monument wordt geadopteerd door de Eemnesser scholen. Telkens zijn er jaarlijks  andere kinderen die het onderhoud van het monument en directe omgeving voor hun rekening nemen.

Wij hopen u allen op donderdag 18 april weer te mogen verwelkomen in De Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

23
Activiteiten meivakantie

Ook deze schoolvakantie staat De Hilt weer bol van activiteiten voor de kinderen uit Eemnes

Dinsdag 23 april: Apekooien
Onder begeleiding van onze buurtsportcoach Jur Maatman gaan jullie een gezellige en sportieve middag beleven. We halen alle toestellen uit de berging en gaan gezellig klimmen en klauteren. Neem wel je (binnen)sportschoenen en sportkleding mee!  Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanvang 10:00 uur (tot 11:30 uur) deelname gratis.

Woensdag 24 april: Mozaïeken
Ben jij ook een creatieveling en hou jij ervan de leukste dingetjes te maken? Terug van weggeweest is  Mozaïeken. Dit  is weer helemaal in. Van een nieuwe spiegeltje maken we samen een vintage ontwerp. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanvang 10:00 uur (tot 11:30 uur). Kaartverkoop vanaf 15 april in De Hilt. Deelname € 3,00.

Donderdag 25 april: RC modelvliegen of RC autoracen
Ook deze vakantie kun je weer lekker vliegen en racen in onze sporthal met je vliegtuig, helikopter of auto. Kom vandaag naar de sporthal van De Hilt! Alle ruimte en geen zuchtje wind! Aanvang: 10.00 uur (tot 12.00 uur). Deelname is gratis!

Vrijdag 26 april: Mojo Magic met goochelaar Mano!
Laat je vandaag verrassen door goochelaar Mano. Hij geeft een spetterende show waar in hij je laat verbazen. Als kindergoochelaar weet Mojo Magic kinderen van alle leeftijden te vermaken. Hij presenteert een simpel interactief kinderprogramma waarin vrolijke en visuele goocheltrucs voorbij komen. Met al zijn trucs zal je je ogen niet geloven. Voor jong en oud is dit een geweldige show en na afloop van de show maakt hij voor de kinderen die dat willen een mooie ballon! Aanvang: 10:00 uur (tot 11:00 uur). Kaartverkoop vanaf 15 april in De Hilt. Deelname € 3,00.

Maandag 29 april: Pannenkoeken bakken
Hou jij ook zo van pannenkoeken? Of van koken ? Kom dan bij ons je eigen pannenkoeken maken met suiker, stroop of appel, wat je maar lekker vind! We gaan ze daarna ook op eten, dus zorg dat je niet te zwaar ontbeten hebt. Er kunnen maximaal 10 kinderen in de groep en vol=vol!  Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Aanvang: 11.00 uur (tot 12.30 uur). Kaartverkoop vanaf 15 april in De Hilt. Deelname € 3,00.

Dinsdag 30 april: Sporten met de sportcoaches!
Ook in de meivakantie verzorgen wij (Sportief en Gezond BEL) samen met de Hilt een sportieve activiteit. Tijdens deze activiteit zullen wij verschillende spellen doen op luchtkussens, zal een sportvereniging uit de BEL een super leuke clinic verzorgen en zullen wij nog enkele andere spellen doen. Welke vereniging de clinic komt geven houden wij nog even geheim.
Meld je aan door te mailen naar aanmelden@sportiefengezondbel.nl. Vermeld hier je voor-, achternaam en je leeftijd. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanvang: 13.30 uur (tot 15.30 uur). Deelname is gratis!
Op onze website en sociale media is ook informatie te vinden over de activiteiten die wij iedere vakantie organiseren. Vragen kunnen ook gemaild worden naar aanmelden@sportiefengezondbel.nl.''

Woensdag 1 mei: Moederdag en vaderdag knutselen
Het duurt nog wel even maar dan is het weer moederdag en vaderdag. Op deze dagen gaan we de mama’s en papa’s verassen met een zelf gemaakt cadeau. Wat we gaan maken blijft natuurlijk wel geheim. Zoek thuis maar vast een plekje op je kamer waar je beide cadeautjes kunt verstoppen! Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanvang 10:00 uur (tot 11:30 uur). Kaartverkoop vanaf 15 april in De Hilt. Deelname € 3,00.

Donderdag 2 mei: Mini Golf
Vandaag hebben we een echt mini golf baan in de sporthal van De Hilt!  Gezellig een  balletje slaan met je vrienden. Of het nou mooi of slecht weer is ….het kan in De Hilt. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanvang 10:00 uur (tot 11:30 uur). Kaartverkoop vanaf 15 april in De Hilt. Deelname € 3,00.

Vrijdag 3 mei: Bingo
Als afsluiting van deze vakantie…. De BINGO!  Ook deze editie van de bingo zijn er weer veel leuke prijzen te winnen. Kom meedoen en misschien heb jij geluk. Ook voor de kleintjes als papa, mama of de oppas mee komt!  Aanvang 10:00 uur (tot 11:30 uur). Kaartverkoop aan de deur. Deelname € 3,00.

Mei
2
Ladies Night

Na de grote successen van de vorige keren organiseert De Hilt opnieuw een Ladies Night. Ladies Night is een gezellig avondje uit met je vriendin, zus, moeder, collega, of buurvrouw!

Je kunt gezellig rondsnuffelen tussen de stands waar allerlei bedrijven uit de regio zich presenteren met van alles op het gebied van lifestyle, fashion, beauty, woonaccessoires en nog veel meer. Naast de Theaterzaal zal ook de foyer vol staan met standhouders! Dus nog meer snuffelplezier! Ook zijn er leuke prijzen te winnen bij de gratis loterij! Kom gezellig langs op 2 mei van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Toegang is ook deze keer GRATIS!

Wil je als bedrijf deelnemen? Schrijf je dan hieronder in!

Deelnemen Ladies Night voor bedrijven

7
Senioren bingo

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een gezellige senioren bingo in de Theaterzaal van De Hilt. Altijd weer spannend en er zijn leuke prijzen te winnen. Iedereen vanaf 50 jaar is welkom! Deelname bedraagt € 3,00.

Juni
6
R.J.M. van der Zwaan Installatiebedrijf BV Open Eemnesser Volleybalkampioenschap 2019

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden, dus komt de start van het open Eemnesser volleybalkampioenschap dichtbij. Ook dit jaar wordt het toernooi gesponsord door R.J.M. van der Zwaan Installatiebedrijf BV. Het altijd gezellige en sportieve toernooi start eind mei/begin juni.

De speelavonden zijn: Donderdag 6 juni, donderdag 13 juni en donderdag 20 juni. De finaleavond is op vrijdag 28 juni.


Stel een leuk team samen met vrienden, familie, collega’s, buren of teamgenoten en schrijf je in! Wie weet gaat jullie team dit jaar met de Frans Schinkel wisseltrofee aan de haal!
Je hoeft niet per se te kunnen volleyballen; sportiviteit en gezelligheid staan voorop! Voor het toernooi begint geeft De Hilt jullie de mogelijkheid een avondje te oefenen om ingespeeld te raken. Dit kan op donderdag 23 mei van 19.00 tot 23.00 uur. Heb je al een team samengesteld? Schrijf je team dan nu in via www.dehilt.nl . De inschrijving sluit op maandag 27 mei. De kosten per team bedragen € 35,-

Inschrijven kan nu al!

Inschrijven volleybaltoernooi